top of page

BELEEF UTRECHT

‘Utereg m'n stadsie daar gebeurt van alle hand
het bruist aan alle kant in het hartsie van het land’

Herman Berkien

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Utrecht valt altijd iets te zien of te beleven. Of je er nu woont of op bezoek bent, de stad blijft verrassen! Benieuwd naar dé bezienswaardigheden van Utrecht? Van de iconische Domtoren tot charmante pleinen en talloze steegjes. Neem een kijkje in het Museumkwartier, bezoek verschillende wijken of leer over de rijke geschiedenis van de stad.

Utrecht_Binnenstad_Domtoren_Juri-Hiensch_07_hr.jpg
Bezienswaardigheden
alp-ancel-nrpUVEZbBo8-unsplash.jpg
DOEN

Wandelend, fietsend of vanaf het water.

Er zijn genoeg mogelijkheden om Utrecht op een leuke, ontspannen of actieve manier te ontdekken. Ga te voet op zoek naar bijzondere verhalen, fiets langs indrukwekkende burchten, forten en kastelen of bekijk de unieke grachtenkelders vanuit een sloepje. Ontdek wat er allemaal te doen is in Utrecht.

Doen
ETEN & DRINKEN

Ontdek jouw nieuwe favoriete restaurant in Utrecht! Op zoek naar een hippe cocktailbar, gezellige koffietentjes, de lekkerste streetfood of een typisch Utrechtse kroeg? Vind hier een compleet overzicht van horecagelegenheden waar je heerlijk kan eten en drinken in Utrecht.

Of je nu trek hebt in een snack of een avondvullend culinair programma, je kunt overal in de stad terecht.

jonne-makikyro-p9I9J55p0Ic-unsplash (1).jpg
Eten & Drinken
kleomenis-spyroglou-ElX8Lc-FYjw-unsplash.jpg
WINKELEN

Voor een dagje shoppen moet je in Utrecht zijn! Kom winkelen in Utrecht en struin over lokale markten, ontdek de mooiste boetiekjes of ga shoppen in het moderne winkelcentrum Hoog Catharijne. Ontdek de unieke sfeer van ieder winkelgebied, verken de kwartieren en laat je verrassen door al het leuks dat je tegenkomt.

Winkelen
KUNST & CULTUUR

Utrecht biedt onderdak aan tal van verrassende schatkamers, musea en galeries. Ben je een middag op zoek naar bijzondere kunst, gek op Nijntje of gaat je interesse uit naar een bepaalde kunststijl? Utrecht biedt een rijk aanbod aan tentoonstellingen en exposities. Er is hier voor ieder wat wils op het gebied van kunst en cultuur in Utrecht.

Rietveld-schroderhuis-credit-loft-188.png
Kunst & Cultuur
bottom of page